Συνδεθείτε

Λιανεμπόριο και περιορισμοί

Λιανεμπόριο και περιορισμοί

Φαίνεται πως με κανόνες θα συνεχίσει να λειτουργεί το λιανεμπόριο και μετά τις 25 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα συνεχίσουν  να είναι από τις 7:00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ ενώ αυτή την Κυριακή οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων μπορούν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους εάν το επιθυμούν.

Ο κωδικός 2 συνεχίζει να είναι υποχρεωτικός προκειμένου να έχει κάποιος την άδεια να πάει για ψώνια  στα  καταστήματα.

Κατά την αναχώρησή μας από το σπίτι μας θα πρέπει να στείλουμε sms στο 13033 με τον κωδικό 2 και να περιμένουμε να πάρουμε την σχετική έγκριση. Από τη στιγμή που έχει εγκριθεί το αίτημά μας έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε shopping μέχρι και  δύο ώρες.

Επίσης ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα με κωδικό 2, προκειμένου να μπορεί να αποδείξει ανά πάσα στιγμή την ώρα αποστολής του μηνύματος αλλά  και την ώρα  έγκρισης της μετακίνησης του.

Σχετικά με τα καταστήματα και τους πελάτες που επιτρέπεται να εξυπηρετούν ταυτόχρονα, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. Την ίδια ώρα στα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά  ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών  είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου ενώ η απόσταση μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία ορίζεται στα 2 μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *